Een all-inclusive vakantie in Brazilië: wat zijn de populairste plekken?

Een vakantie in Brazilië is een tropische zonvakantie vol afwisseling en avontuur. Brazilië is een van de grootste landen in Zuid-Amerika en heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en strand. Wat maakt dit land bijzonder? En wat zijn de populaire bestemmingen van het land? In deze blog lees je er alles over!

Wat maakt Brazilië zo’n geliefd vakantieland?

  • Brazilië heeft een kustlijn van meer dan 7000 kilometer lang met paradijselijke zandstranden zoals Copacabana en Ipanema in Rio de Janeiro. Ook zeer geliefd voor mooie surfvakanties!
  • Het land is het land van het zinderende carnaval, waar je kunt feesten met de kleurrijke en swingende lokale bevolking.
  • Brazilië heeft spectaculaire natuurgebieden zoals de Amazone, het grootste regenwoud ter wereld, en de Iguaçu-watervallen, een van de grootste watervallen complexen ter wereld.
  • Het land heeft een rijke en diverse cultuur die beïnvloed is door Europese, Afrikaanse en inheemse invloeden. Je kunt dit terugzien in de architectuur, muziek, dans, eten en kunst van het land.

Wat zijn populaire bestemmingen in Brazilië?

  1. Rio de Janeiro: de bekendste stad van Brazilië, beroemd om zijn iconische beeld Christus de Verlosser dat over de stad uitkijkt. Rio heeft ook veel te bieden op het gebied van stranden, musea, parken en nachtleven.
  2. Fortaleza: een levendige kuststad met mooie stranden zoals Cumbuco en Praia do Futuro. Fortaleza staat ook bekend om zijn handwerkmarkt en forten uit de koloniale tijd.
  3. Natal: een zonnige stad aan de Atlantische Oceaan met duinen, lagunes en palmbomen. Natal is ook een goede uitvalsbasis om andere bezienswaardigheden in de regio te ontdekken zoals Pipa, een charmant surfparadijs.
  4. Salvador: de hoofdstad van Bahia en een cultureel centrum van Brazilië. Salvador heeft een historisch centrum vol koloniale gebouwen, kerken en pleinen. Salvador staat ook bekend om zijn Afro-Braziliaanse cultuur die tot uiting komt in muziekstijlen zoals samba en axé.
  5. Búzios: dit voormalige vissersdorpje is uitgegroeid tot een chique badplaats met meer dan twintig stranden. Je kunt hier surfen, duiken, zeilen of relaxen in een luxe resort. Hier vind je ook de meest populaire all-inclusive resorts van Brazilië.
  6. Florianópolis: deze stad ligt op een eiland met meer dan veertig stranden. Je kunt hier kite- en windsurfen, wandelen door de natuur of feesten in het nachtleven.

Wat is het klimaat in Brazilië?
Het klimaat in Brazilië varieert per regio maar over het algemeen kun je rekenen op warme temperaturen het hele jaar door. In het noorden heerst er een tropisch klimaat met hoge luchtvochtigheid en weinig temperatuurverschil tussen seizoenen. In het zuiden heerst er een gematigd klimaat met meer temperatuurverschil tussen zomer (december tot maart) en winter (juni tot september). De beste reistijd voor Brazilië hangt af van je bestemming maar over het algemeen kun je tussen mei en oktober genieten van droog weer met minder neerslag dan in andere maanden.

Hoe reis je naar Brazilië vanuit Nederland?
Er zijn verschillende mogelijkheden om naar Brazilië te reizen vanuit Nederland. Je kunt bijvoorbeeld vliegen naar São Paulo of Rio de Janeiro met KLM of Air France. De vliegtijd bedraagt ongeveer 12 uur zonder overstap. Vanuit São Paulo of Rio kun je vervolgens binnenlandse vluchten nemen naar andere bestemmingen in Brazilië of gebruik maken van bussen of treinen. Je kunt ook kiezen voor een georganiseerde rondreis door het land waarbij alles voor je geregeld wordt zoals vervoer, accommodatie en excursies.