Tips voor goedkope vluchten naar Brazilië

 

Brazilië is het land van de prachtige stranden, uitgestrekte regenwouden, levendige steden en natuurlijk het carnaval. Brazilië is het grootste land van het Zuid-Amerikaanse continent en het op vier na grootste land ter wereld. De verhalen over hoge criminaliteitscijfers dragen niet bij aan een positiever imago voor het land waardoor het échte massatoerisme nog is uitgebleven. Desondanks is het schitterende Brazilië een prima bestemming met ontzettend veel bezienswaardigheden. Zo kent het land vele natuur en cultuur bijzonderheden die je het beste kunt beleven door ze met eigen ogen te zien! In deze blog vind je tips voor betaalbare vluchten naar Brazilië en vind je meer info over de belangrijkste stad: Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro: een van de meest populaire bestemmingen

Rio de Janeiro is de stad die bekend staat vanwege de prachtige stranden, het feestelijke carnaval en het enorme Christus beeld. De stad is gelegen aan de wijde Baía de Guanabara en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië. In Rio de Janeiro wordt het historisch centrum afgewisseld met moderne architectuur. Zo vind je er interessante musea, oude kerken, rustgevende parken, authentieke markten maar ook hoge wolkenkrabbers en gezellige pleinen. Bekijk hier ook meer tips en bezienswaardigheden in Rio de Janeiro.

Hoe vlieg ik goedkoop naar Brazilië?

 

Brazilië is een bestemming gelegen in Zuid-Amerika. Vliegtickets zijn over het algemeen niet goedkoop. Het is verstandig om tijdig jouw vluchten uit te zoeken en te boeken. Het is een risico om tot het allerlaatste moment te wachten. Je hebt dan kans dat de tickets erg duur worden. Begin dus op tijd met zoeken en houd de websites van airlines in de gaten voor aanbiedingen en acties. Houd je ook niet vast aan slechts 1 vertrekdatum. Er kan soms honderden euro’s verschil zitten tussen 2 vertrek en/of retourdata.

 

  1. Probeer verschillende aanvlieghavens in Brazilië (de luchthaven van Rio de Janeiro en São Paulo zijn vaak het voordeligst)
  2. Zoek regelmatig de ticketprijzen op de websites van de airlines op
  3. Gebruik prijsvergelijkers zoals Google Flights en Skyscanner
  4. Stel een prijsalert in zodat je een mail ontvangt bij een interessante aanbieding
  5. Kijk ook of je voordelig kunt vliegen vanaf andere luchthavens dan Amsterdam zoals Brussel of Düsseldorf.